Skratt!

Jag är expert på att skratta. Högt och mycket. Inte ens då jag legat nyopererad med magkramper kunde jag låta bli att skratta, det gjorde så ont som knivar i magen av skrattet, och då skrattade jag åt det... Skratt ger energi till hela kroppen och idag har jag skrattat mycket utan att få ont i magen. Istället har det gett mig massa pepp och pirr i magen av livet! Jag ska se till att få mig ett skratt ännu oftare, även om det inte kommer naturligt och forceras fram gör det ofta gott och sällan nån skada :D

Mindre yr och stabilare mage

Idag var jag på akupunktur igen. Inte lika yr efter denna gång, yayh! Han som ger akupunktur rekommenderade mig att testa kinesisk massage nästa gång istället för akupunkturen - det kan vara skonsammare och passa mig bättre - men har samma verkan. Jag ska också inte gå lika ofta - varannan vecka istället för varje. Ska bli spännande och se om det börjar vända mer snart, magen har ju bättrat sig lite nu på slutet i alla fall! I tisdags åt jag till och med lite chips och en delicatoboll(vegansk chokladboll alltså) utan jättevilda protester. Nu tror jag ju inte att just dessa två produkter är några höjdare för magen hur som helst, men det kan ju vara skönt att känna att jag kan äta "fel" nån gång utan att magen får tokspel.
 
 
 

Linsglad mage

Efter att ha gjort uppehåll med akupunkturen ett par veckor börjar magen tåla mina specialkokade linser igen! Om detta ett tecken på att att akupunkturen varit för tät innan, eller att det inte är något för mig, eller om magen blev sämre först och sedan vänt återstår att se. På torsdag är det dags igen, får se hur jag reagerar då....
 
 

Ensidig aptit

Jag är förkyld (igen) och det påverkar min aptit. Jag vill helst bara äta riskakor med jordnötssmör och honung, pannkakor, gröt eller risnudlar med avocado och syrade morötter. Någon smoothie eller frukt blir det också mellan varven. Blir inte alls sugen på annan mat, mår lätt illa av annan mat och orkar i alla fall inte stå och laga så mycket annat. Jag fattar ju att detta inte är så bra i längden, särskilt inte som det pga förkylning eller illamående eller annat magknas blir rätt ofta jag äter just detta och inte så mycket annat....
 
Ska ta det lite lugnare med akupunkturen framöver. Vet att det ofta blir sämre i början av en behandling för att sen vända, men när ska vändningen komma? Min mage tål knappt nå protein nu utan att protestera och jag har varit väldigt mycket yr. Istället för varje vecka ska jag gå varannan ett par gånger. Det kan ju också vara så att akupunktur inte passar just mig just nu hur gärna jag än vill det. Men jag ger det lite mer tid iaf!

Gaser

Jag har börjat få mer problem med uppsvälldhet och gaser än innan. Har svårt att äta även mina specialkokade linser och bönor utan att få ont och bli uppsvälld  - men det verkar inte bara bero på dom. Även om jag bara äter "snäll" mat blir jag uppsvälld och pruttig. Detta har pågått i en vecka ungefär. Kan ha att göra med att det varit ganska mycket runtomkring på alla möjliga sätt. Jag hoppas det, så att magen blir bättre när det lugnat ner sig runtomkring. I helgen ska jag på retreat och vila från teknik och prat, meditera, bara vara och gå solskenspromenader. Det ser jag fram emot!

Efter gott kom ont å sen gott igen

Efter resan som gick bra följde två dagar av ondo i magen, illamående samt yrsel. Det är smällar jag får ta om jag ska hålla på att resa tydligen. Idag är jag på benen igen efter två dygn i sängen. Solen skiner och det känns okej att äta mat igen :)

Hemma

Påsken var fin. Magen blir alltid lite missnöjd över att resa och byta miljö så den har varit känsligare än vanligt. Tror också att vattnet där min familj bor är mycket hårdare och järnrikare än det jag är van vid, vilket min mage reagerar på. Sen är det ju lite svårt att hålla sig borta från alla godsaker då det är påsk, men efter att ha blivit dålig av för fet mat en kväll och socker den andra försökte jag hålla mig till det jag vet magen tycker om. Jag vill ju få ut så mycket som möjligt tiden då jag är där :)
 
Min lillebror klagade på sin mage som alltid gör ont. Han har dessutom rasat i vikt, och jag som orolig storasyster försökte få honom att inse att han borde gå till en läkare. Han vägrar dock, har redan ställt en IBS diagnos på sig själv och tycker att läkarbesök är onödigt och dyrt. Envishet är visst ett släktdrag... Jag hoppas han söker vård om det inte blir bättre, IBD kan ju som bekant också sitta i generna...
 
Nu är jag hemma igen. Skönt. Känns som att jag kan slappna av på ett annat sätt och göra som jag är van vid, vilket magen också uppskattar.

RSS 2.0