Väntan...

...på att läkaren ska ringa. Ringde igår och bad han ringa för ev.inläggning - känns som att det borde vara aktuellt snart, är som helt tom på krafter och vad jag än försöker ge magdjuret blir det missnöjt. Skulle behöva vila tarmen ett par dagar samt kolla upp var blodet kommer ifrån....ååhhh,att dropp kan låta som paradiset ibland när tarmen jävlas såhär. Knappt nån sömn inatt,illamående samt toaspring. samt slapsticks på kinderna för att orka och inte ge upp där inne på toan...

Just nu känns det lite bättre iaf, har fått i mig 1,5 näringsdryck, lite havremjölk samt 2 smörgåsrån idag - och haft besök av en vän och hennes goa barn en stund. Sånt ger kraft! Har också datorn full med ljudböcker jag längtar efter att lyssna på, samt fått tips om en sida där jag kan se grey´s anathomy gratis på nätet. Livet leker helt enkelt ;)


Tarmvila

Nu ska jag testa tarmvila. Näringsdryck, näringspulver (ultrainflamx) och eventuellt lite havre/risavkok - och så håller jag tummarna för att mina förjävliga diarreer, illamående och magontska ge med sig lite. Värst är att jag nte får sova ordentligt på nätterna... I morse var maginnehållet somkom ut även blodblandat. Kanske vilan kan plåstra om o få tarmen att läka lite. Annars ringer jag till läkaren igen nästa v. och kräver näringsdropp, ny medi eller vad som helst...orkar inte mer nu!!!

Men jag har iaf världens gulligaste lånehund i min säng just nu som håller mig sällskap :) MYYYYS!

Första gången...

...jag bloggar :) Välkommen hälsar jag mig själv! Känns spännande och väldigt ovant detta! Jag uppskattar själv när andra deelar med sig av sina erfarenheter kring Crohns på bloggar, hemsidor etc, så jag tänkte att varför inte starta en själv? Både för att få överblick över min egen sjukdom, och för att helt enkelt finnas där med min historia för andra i liknande situation. Eftersom denna blogg främst kommer handla om mitt lilla magdjur så uppdaterar jag nu magstatusen här: Rätt duktigt less på skovet jag är inne i just nu, det har pågått i drygt 2 månader och tömmer mig totalt på kraft. Först trodde jag det var en mycket frekvent återkommande magsjuka jag hade...men efter jul la jag denna illusion på hyllan och ringde till mitt gastroteam. Prover visade på förhöjd inflammation i tarmen, vilket först fösöktes dämpas med full dos av entocort (förutom puri-netholet som jag alltid äter). Det gav ingen effekt och sen två veckor tillbaka äter jag en stark prednisolonkur,med början på 30 mg/dag för att sedan minska med 5mg/v. Verkade hjälpa lite till en början (från att knappt kunna få i mig vätska fick jag nu i mig babyvälling o babygröt och mitt ständiga illamående samt magsmärta blev mildare) men efter en veckas tid åkte jag på en magsjuka...börjar nog hämta mig en del från den nu men jag vet liksom inte vad som är vad nu längre - hur mycket kortisonet hjälper egentligen...

Jag blir rätt rusig och lite speedad i skallen av kortisonet - men är väldigt nöjd över att det släpper mot natten så att jag kan sova ok ändå:) Hoppas att det nu hjälper med denna kur...vore så SKÖNT att bli piggare igen, o inte behöva vara hemma och vila exakt hela tiden!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0