Skal

Min mage ogillar alla sorters skal. Fruktskal, grönskaksskal, nötskal, fröskal, bön/ärtskal. Lite synd då många nyttigheter sitter just i skalen!
 
Jag har fått lite dille på jordnötssmör och tahini (sesampasta) - och det funkar bra - om det är gjort av skalade jordnötter och utan socker. När jag har testat varianter där skalen fått vara kvar säger magen ifrån.
 
Har börjat göra mandelmjölk ibland. Det tar tid att snoppa av allt mandelskal men värt mödan för magen! För att inte tala om när jag kokar kikärtor.... Som tur är har jag hittat skalade (torkade) kikisar på en asiatisk butik - och de funkar oftast Ok.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0