Känner mig duktig...
"Till lunch och middag äter jag främst mixade soppor av välkokta (mjuka) grönsaker. Dessa grönsaker och baljväxter kan jag äta i soppan: Sötpotatis, morot, palsternacka, lite purjolök. Lite röda linser om de är väl sköljda och kokade funkar också, liksom quinoa. Kokosmjölk och havregrädde går bra, samt buljong utan jästextrakt i. Jag tål inte starkt kryddad mat, använder mest örtkryddor, salt samt citron/lime. Alla pepparsorter är jag överkänslig mot.
Jag har också börjat kunna äta välkokta risnudlar eller pasta och couscous om det är i små mängder. Till detta kan jag äta grytor med samma ingredienser som ovan, om de är välkokta. Jag har även testat lite quornprodukter, och mindre mängder av dessa funkar oftast bra.
Till mellanmål och frukost kan jag äta välkokt risgrynsgröt eller mannagrynsgröt kokt på havremjölk (tål inte soja och komjölk), välkokt havregrynsgröt kan också funka. Smörgåsrån eller riskakor, mjölkfritt margarin och avocado äter jag. I frukt&bärväg äter jag banan, kiwi, mango, blåbär och jordgubbar. Jag dricker te och havremjölk.
Jag är inte extremt allergisk mot något, det enda som händer är att jag får mer ont i magen om jag äter något jag inte tål så bra. Jag äter veganskt, förutom quorn som jag lagt till i kosten för att få i mig mer lättsmält protein. Jag kommer också ha eget proteinpulver samt näringsdrycker med mig under helgen!"
Vad bra att du lyssnar på kroppen och stannar hemma:-) det är inte alltid lätt! Men när man väl tagit beslutet brukar det kännas skönt. :)