Kötthysteri och koststress
Jag blir också trött på denna kötthysterin! Som köttätande crohnstjej känner jag att framför allt rött kött är tufft för magen, speciellt nötkött. Det finns många anledningar att inte äta mer kött än vad vi redan äter idag! Förutom biten med djurens välmående finns miljöaspekten och att det krävs 10ggr så mycket mark att få fram samma mängd nötkött som motsvarande mängd sojaprotein. När folk svälter.
Okej, nu blev jag lite väl allvarligt. Speciellt eftersom jag själv äter kött. Men jag försöker att inte äta så mycket och framför allt inte äta mer!
Fisk mår jag och min mage bra av! Det är en av få livsmedel jag aldrig haft problem med.
Så från mig som har crohns utan kötthysteri. Jag mår sämre av kött och bättre av fisk. Men det är ju så olika för alla, som allt annat med våran sjitsjukdom!
Jag skrev en kommentar här nyss men det verkar har försvunnit :P tekniken funkar ju inte alltid.
Det jag skrev var iaf att jag också är trött på denna kötthysteri!! Jag äter själv kött men ser många anledningar till att snarare minska på köttkonsumtionen snarare än öka. Risken för hjärt- och kärlsjukdomar, djurens välmående, miljön, att kunna ge fler människor mat(mindre yta för sojabönor än kossor).
Jag som har crohns utan kötthysteri mår sämre av framför allt rött kött. Mest nötkött men det ska ju vara svårnedbrytet så det är inte så konstigt. Fisk är en av få saker jag inte mått dåligt av. Ibland känns det som om man inte mår bra av något men när jag tänker efter mår jag oftast bra av fisk! Men det är bara jag, det är ju så olika med våran skitsjukdom!